Телефон: +389 2 3108 891

Пребарување

Барај во:
Клучен збор за пребарување
 

Извештај на Европската Комисија за напредокот на Македонија за 2019

Европската комисија го објави Извештајот за шест земји од Западен Балкан и Турција, вклучувајќи ја и Македонија. Извештајот нуди преглед на напредокот на Македонија во исполнување на препораките на Комисијата од април 2018 година. Според генералните заклучоци на Извештајот, Македонија продолжува да ги спроведува реформите, со видливи резултати во клучните области. По значајниот „Преспански договор“ со Грција во Февруари 2019 година, беше постигнат голем чекор во подобрување на соседската и регионалната соработка во регионот.

За целосен преглед на сите забелешки и заклучоци на Европската Комисија за Македонија погледнете го целосниот Извештај во прилог.  

Документи за превземање

 Извештај Македонија 2019