Телефон: +389 2 3108 891

Пребарување

Барај во:
Клучен збор за пребарување
 

Новости

Платформата дел од CEI4SDGs во Обединети нации во Њујорк

Во рамките на овогодинешниот Политички форум за одржлив развој на ОН, Извршниот Секретаријат на Централно Европската Иницијатива во соработка со италијанската мисија во ОН на 17 јули го организираа придружниот настан „ Придонесот на регионалната соработка и партнерство кон имплементацијата на агендата 2030:искуство на ЦЕИ.

Прочитај повеќе

Доделени сертификатите „Фер за потрошувачот“ на 45 компании

На 30-ти јули 2019, во хотел Александар Палас, се одржа настан за доделување на сертификати на компании „Фер за потрошувачот“. Настанот беше одржан во рамки на проектот „Партнерство меѓу граѓанското општество и деловниот сектор – развивање иновативен модел за мобилизација на финансиски средства“.

Прочитај повеќе

Извештај на Европската Комисија за напредокот на Македонија за 2019

Европската комисија го објави Извештајот за шест земји од Западен Балкан и Турција, вклучувајќи ја и Македонија. Извештајот нуди преглед на напредокот на Македонија во исполнување на препораките на Комисијата од април 2018 година.

Прочитај повеќе

Креирани кратки документи за јавни политики од областа на Поглавје 20

Платформата Поглавје 20, во состав на своите активности креираше 11 документи за јавни политики, врз база на спроведени повеќемесечни анализи, истражувања, како и експертски средби.

Прочитај повеќе

Брошура „Улогата на граѓанскиот сектор како важен чинител во реформскиот процес на преговарачкото Поглавје 20: Претпријатија и индустриска политика“

Како дел од активностите на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“, финансиран од Европската унија, беше креирана и завршна публикација за истоимениот проект.

Прочитај повеќе