Телефон: +389 2 3108 891

Пребарување

Барај во:
Клучен збор за пребарување
 

Новости

Занаетчиството е бизнис од кој живее целото семејство

Институтот за стратешки истражувања и едукација – ИСИЕ, во рамки на шест-месечниот проект “Преку проценка на влијанието на регулативата на занаетчиската дејност до подобрување на деловната клима“, спроведе истражување за во врска со ефектите на Законот за занаетчиство.

Прочитај повеќе

Занаетчиите бараат регистар, промени во ДДВ и државните субвенции

Потребен е регистар на занаетчии, нивно поврзување со средните стручни училишта, промена во даночната политика за оваа сфера и нов систем за субвенционирање, покажала студијата „Преку проценка на влијанието на регулативата на занаетчиската дејност до подобрување на деловната клима“ на Институтот за стратешки истражувања и едукација – ИСИЕ

Прочитај повеќе

Граѓанските организации обучени за следење на политиките за претпријатија и индустриска политика

Граѓанските организации обучени за следење на политиките за претпријатија и индустриска политикаВо текот на месеците април и мај 2018 година, во просториите на Стопанската Комора на Македонија се одржа серија од 6 еднодневни обуки за следење и евалуација на политиките за претпријатија и индустриска политика. Тренинг програмата составена од 6 едно

Прочитај повеќе

Креиран првиот национален ресурсен центар за креирање и следење на политиките за преговарачкото поглавје 20

Креиран првиот национален ресурсен центар за креирање и следење на политиките за преговарачкото поглавје 20Платформата за претпријатија и индустриска политика „Поглавје 20“, во состав на своите активности го креираше првиот ресурсен центар www.poglavje20eu.org .

Прочитај повеќе

Oпштина Ѓорче Петров, локалните граѓански организации и жените претприемачки ќе го подобруваат деловниот амбиент

Одржување на основачки состаноци – со меѓуресорната работна група со претставници од општината, институциите и локалните граѓански организации, како и со жените претприемачки

Прочитај повеќе