Телефон: +389 2 3108 891

Пребарување

Барај во:
Клучен збор за пребарување
 

Новости

Работилница за можностите за кредитирање на мали и средни претпријатија и граѓански организации при користење на средства од ЕУ“

На 25-ти април 2018 (среда), во просториите на Стопанската Комора во Скопје со почеток од 12 часот, беше одржана „Работилница за можностите за кредитирање на мали и средни претпријатија и граѓански организации при користење на средства од ЕУ“

Прочитај повеќе

Идентификување на развојните можности за структурни промени и извозна диверзификација преку активни секторски политики

Проектот е поддржан од програмата за „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“, проект финансиран од Европската Унија преку ИПА програмата за поддршка на граѓанското општество и медиуми 2015.

Прочитај повеќе

Граѓанските организации обучени за мониторинг и евалуација на политики

На 13-ти април 2018г, во просториите на Стопанска Комора на Македонија се одржа обука на тема: „Мониторинг и евалуација на политики“. На обуката учествуваа вкупно 30 претставници од граѓанскиот сектор, кои дејствуваат во полето на Поглавје 20: Претпријатија и индустриска политика.

Прочитај повеќе

Реализирани обуки за родова сензитивност во пет општини

Во рамки на проектот „Креирање на поволен деловен амбиент и обезбедување подобра системска поддршка на претпријатијата во сопственост на жени“, финансиран од Европската Унија, кој Здружението на бизнис жени го спроведува како субгрантист во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20.

Прочитај повеќе

Формирана првата национална платформа „Поглавје 20“

Во март 2018 година, се формираше првата национална Платформа за претпријатија и индустриска политика „Поглавје 20“. Платформата е составена од 47 членки, активни актери од граѓанскиот сектор, креатори на политики и релевантни институции што дејствуваат во областите на преговарачкото Поглавје 20.

Прочитај повеќе