Телефон: +389 2 3108 891

Пребарување

Барај во:
Клучен збор за пребарување
 

Обуки

Граѓанските организации обучени за следење на политиките за претпријатија и индустриска политика

Граѓанските организации обучени за следење на политиките за претпријатија и индустриска политикаВо текот на месеците април и мај 2018 година, во просториите на Стопанската Комора на Македонија се одржа серија од 6 еднодневни обуки за следење и евалуација на политиките за претпријатија и индустриска политика. Тренинг програмата составена од 6 едно

Прочитај повеќе

Креиран првиот национален ресурсен центар за креирање и следење на политиките за преговарачкото поглавје 20

Креиран првиот национален ресурсен центар за креирање и следење на политиките за преговарачкото поглавје 20Платформата за претпријатија и индустриска политика „Поглавје 20“, во состав на своите активности го креираше првиот ресурсен центар www.poglavje20eu.org .

Прочитај повеќе

Работилница за можностите за кредитирање на мали и средни претпријатија и граѓански организации при користење на средства од ЕУ“

На 25-ти април 2018 (среда), во просториите на Стопанската Комора во Скопје со почеток од 12 часот, беше одржана „Работилница за можностите за кредитирање на мали и средни претпријатија и граѓански организации при користење на средства од ЕУ“

Прочитај повеќе

Граѓанските организации обучени за мониторинг и евалуација на политики

На 13-ти април 2018г, во просториите на Стопанска Комора на Македонија се одржа обука на тема: „Мониторинг и евалуација на политики“. На обуката учествуваа вкупно 30 претставници од граѓанскиот сектор, кои дејствуваат во полето на Поглавје 20: Претпријатија и индустриска политика.

Прочитај повеќе

Реализирани обуки за родова сензитивност во пет општини

Во рамки на проектот „Креирање на поволен деловен амбиент и обезбедување подобра системска поддршка на претпријатијата во сопственост на жени“, финансиран од Европската Унија, кој Здружението на бизнис жени го спроведува како субгрантист во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20.

Прочитај повеќе