Телефон: +389 2 3108 891

Пребарување

Барај во:
Клучен збор за пребарување
 

Истражувања

На Македонија и недостига државна стратегија за руралниот туризам ​

Согласно последните анализи на европско ниво, руралниот туризам директно или индиректно креира над 900.000 работни места, во Македонија евидентиран е само еден вработен во еден сместувачки капацитет.

Прочитај повеќе

Идентификување на развојните можности за структурни промени и извозна диверзификација преку активни секторски политики

Проектот е поддржан од програмата за „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“, проект финансиран од Европската Унија преку ИПА програмата за поддршка на граѓанското општество и медиуми 2015.

Прочитај повеќе

Здружението на бизнис жени одржа обука за „Родова сензитивност во буџетирање, политики и претприемништво – препознавање и примена“

Во просториите на Општина Ѓорче Петров се одржува првата обука во рамки на проектот „Креирање на поволен деловен амбиент и обезбедување подобра системска поддршка на претпријатијата во сопственост на жени“, финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе

Стратешки развој на руралниот туризам

Во текот на месец март и април 2018 година Рурална Коалиција преку своите регионални координатори ќе го реализира истражувањето на терен во сите 8 плански региони при тоа опфаќајќи ги туристичките капацитети, како и приватни сместувања и иницијативи за развој на рурален туризам.

Прочитај повеќе

Прва веб промоција на руралниот туризам во Македонија

Проектот е финансиран од страна на Фондација Претприемачки Сервис за Млади во рамките на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20 (ЈЕСНетворк+)”.

Прочитај повеќе