Телефон: +389 2 3108 891

Пребарување

Барај во:
Клучен збор за пребарување
 

Новости

Занаетчиите бараат регистар, промени во ДДВ и државните субвенции

Потребен е регистар на занаетчии, нивно поврзување со средните стручни училишта, промена во даночната политика за оваа сфера и нов систем за субвенционирање, покажала студијата „Преку проценка на влијанието на регулативата на занаетчиската дејност до подобрување на деловната клима“ на Институтот за стратешки истражувања и едукација – ИСИЕ

Прочитај повеќе

Граѓанските организации обучени за следење на политиките за претпријатија и индустриска политика

Граѓанските организации обучени за следење на политиките за претпријатија и индустриска политикаВо текот на месеците април и мај 2018 година, во просториите на Стопанската Комора на Македонија се одржа серија од 6 еднодневни обуки за следење и евалуација на политиките за претпријатија и индустриска политика. Тренинг програмата составена од 6 едно

Прочитај повеќе

Креиран првиот национален ресурсен центар за креирање и следење на политиките за преговарачкото поглавје 20

Креиран првиот национален ресурсен центар за креирање и следење на политиките за преговарачкото поглавје 20Платформата за претпријатија и индустриска политика „Поглавје 20“, во состав на своите активности го креираше првиот ресурсен центар www.poglavje20eu.org .

Прочитај повеќе

Oпштина Ѓорче Петров, локалните граѓански организации и жените претприемачки ќе го подобруваат деловниот амбиент

Одржување на основачки состаноци – со меѓуресорната работна група со претставници од општината, институциите и локалните граѓански организации, како и со жените претприемачки

Прочитај повеќе

Стратешки развој на руралниот туризам

Зошто парите за развој на рурален туризам остануваат неискористени?Само три до четири проценти од Европските фондови и владините програми се користат за развој на руралниот туризам. Истражувањето на невладината организација „Рурална коалиција“ покажа дека парите тешко стигнуваат до оние што решиле да се занимаваат со овој бизнис.

Прочитај повеќе