Телефон: +389 2 3108 891

Пребарување

Барај во:
Клучен збор за пребарување
 

Новости

Важноста на единствениот пазар за долгорочен раст и развој

Во декември 2019, ПСМ Фондација започна со имплементација на проектот „Промовирање на мултилатерален дијалог и соработка со граѓанскиот сектор, јавните власти, бизнис секторот и медиумите за побрзо прилагодување кон единствениот пазар“, финансиран од проектот „Нордиска поддршка за напредок на Северна Македонија“.

Прочитај повеќе

КОНФЕРЕНЦИЈА: “Како да размислиш, намалиш, реупотребиш и рециклираш!”

На 9-ти јануари 2020 година, проектниот конзорциум предводен од Европскиот Универзитет - Скопје, организира Финална конференција „Како да размислиш, намалиш, реупотребиш и рециклираш“, која ќе започне од 10.00ч на Европскиот Универзитет.

Прочитај повеќе

Меѓународен настан за вмрежување од енергетската ефикасност

Настанот за вмрежување е дел од меѓународниот саем за обновливи извори на енергија, енергетска ефикасност, отпад и вода „RENEXPO®“ кој ќе се одржи на 3ти и 4ти декември во хотел Александар Палас во Скопје.

Прочитај повеќе

ПСМ Фондација учесник на конференцијата „Unveiling Serbia's Smart Specialisation Strategy and exploring the role of incubators, accelerators and S&T Parks in delivering sector specific support in the Western Balkans and South-East Europe"

На 15 и 16ти октомври во Научно Технолошкиот Парк во Белград се одржува конференцијата „"Unveiling Serbia's Smart Specialisation Strategy and exploring the role of incubators, accelerators and S&T Parks in delivering sector specific support in the Western Balkans and South-East Europe".

Прочитај повеќе

Платформата дел од CEI4SDGs во Обединети нации во Њујорк

Во рамките на овогодинешниот Политички форум за одржлив развој на ОН, Извршниот Секретаријат на Централно Европската Иницијатива во соработка со италијанската мисија во ОН на 17 јули го организираа придружниот настан „ Придонесот на регионалната соработка и партнерство кон имплементацијата на агендата 2030:искуство на ЦЕИ.

Прочитај повеќе