Телефон: +389 2 3108 891

Пребарување

Барај во:
Клучен збор за пребарување
 

Вебинари

Вебинар: Иновациска политика и евалуација

12.6.2018

Фондација за Претприемачки сервис за млади организира обука на тема „ Иновациска политика и евалуација “. Обуката ја водат д-р Алеш Липник, експерт за иновациска политика од Словенија, директор на Центарот за развој и трансфер на знаење, Универзитет Приморска, Словенија, и м-р Катарина Кречева, експерт по иновациски и образовни развојни политики, вработена во Фондот за иновации и технолошки развој како советник за развој на програми.

Авторски права : Фондација за Претприемачки сервис за млади

Методологија за истражување на политики и креирање на документи за јавни политики

12.6.2018

Вебинар: Методологија за истражување на политики и креирање на документи за јавни политики Фондација за Претприемачки сервис oрганизира обука на тема „Методологија за истражување на политики и креирање на документи за јавни политики“. Обуката ќе ја води д-р Самоил Малчески, кој е активен во невладиниот сектор повеќе од 15 години, тој е автор на универзитетскиот учебник „Методологија на научно-истражувачка работа“, а во овој момент е доцент на Универзитетот „Евро-Балкан“ во Скопје.

Фондација Претприемачки Сервис за Млади

Вебинар: Дизајн на стратегија за паметна специјализација

12.6.2018

Фондација за Претприемачки сервис организира обука на тема „Дизајн на стратегија за паметна специјализација“. Обуката ја води м-р Петра Савич (Романија), експерт за креирање на стратегии за паметна специјализација, директор на Одделот за регионални стратегии и трансфер на технологии, при Агенција за развој на северо-западен регион, Романија. Таа има повеќе од 10 години искуство во регионален развој, проектен и програмски менаџмент, со практично искуство со иновациски политики и политики за паметна специјализација.

Фондација Претприемачки Сервис за Млади

Вебинар: Циркуларна економија - политики и практики

12.6.2018

Фондација за Претприемачки сервис за млади организира обука на тема „ Циркуларна економија – политики и практики “. Обуката ја води д-р Валентина Гечевска, универзитетски професор на Машинскиот Факултет – Скопје, основач и раководител на Центарот за менаџмент на животен циклус на производи и иновациски развој, член на менаџмент борд на интернационалната мрежа за PLM. Таа има искуства во имплементација на концептот за циркуларна економија во повеќе интернационални проекти и индустрии.

Фондација Претприемачки Сервис за Млади

Вебинар: Индустриска политика базирана на докази

12.6.2018

Вебинар: Индустриска политика базирана на докази Фондација за Претприемачки сервис за млади организира обука на тема „Индустриска политика базирана на докази“. Обуката ја водат д-р Јасмина Maјстороска, експерт за развој и имплементација на индустриска политика, вработена како советник во секторот за Индустриска политика во Министерството за Економија и д-р Паскал Желев, експерт за индустриска политика, професор на Универзитетот за национална и светска економија во Софија, Бугарија.

Фондација Претприемачки Сервис за Млади

Мониторинг и евалуација на политики

10.5.2018

Авторски права : Фондација за Претприемачки сервис за млади