Телефон: +389 2 3108 891

Пребарување

Барај во:
Клучен збор за пребарување
 

Новости

Прирачници за креирање и следење на јавни политики во Поглавје 20

Во месец октомври годинава, содржината на националниот ресурсен центар на платформата „Поглавје 20“ се збогати со три прирачници за креирање и следење на јавните политики во Поглавје 20 наменети за граѓанските организации.

Прочитај повеќе

Осум успешно имплементирани национални проекти од областа на Поглавје 20

Во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на Поглавје 20“ во периодот од февруари до септември 2018 година, успешно беа реализирани 8 национални проекти.

Прочитај повеќе

Креирани едукативни видеа за претпријатија и индустриска политика

Како дел од активностите на првата национална платформа за претпријатија и индустриска политика „Поглавје 20“ креирани се 6 едукативни видео записи, кои обработуваат клучни теми поврзани со преговарачкото Поглавје 20: Претпријатија и индустриска политика.

Прочитај повеќе

На Македонија и недостига државна стратегија за руралниот туризам ​

Согласно последните анализи на европско ниво, руралниот туризам директно или индиректно креира над 900.000 работни места, во Македонија евидентиран е само еден вработен во еден сместувачки капацитет.

Прочитај повеќе

Регулативата е конзервативна, потребни се нови решенија за пристап до финансии за малите и средни претпријатија

Во период од февруари до јули 2018, Здружението на граѓани Центар за европско применето право и економија “ЦЕППЕ”, го имплементираше проектот „Финаниски инструменти за малите и средните претпријатија: анализи и нови решенија за подобрување“, финансиран од Европската Унија.

Прочитај повеќе